Poveste Folk- Maria Gheorghiu

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Maria Gheorghiu  este o  cantautoare de muzica folk,  nascuta la Resita  si  o moderatoare de emisiuni și programe muzicale pentru Radio Romania și Radio București FM.

A studiat oboiul, pianul și vioara la Școala de Muzică din orașul natal, a cântat timp de zece ani in  corul „Miorița”, a făcut parte din Cenaclul Atheneum din Reșița si  in anul 1984 a cântat în Cenaclul Flacăra.

În anul  1993 a câștigat trofeul Festivalului Național Om Bun.

Proiectul „Folk fără vârstă”, prezentat de Maria Gheorghiu, a fost derulat timp de șapte ani de către Radio România.

În perioada 2013-2015 Maria Gheorghiu a susținut spectacolul „Sub zodia Mariei „, spectacol dedicat unor personalități feminine cu numele Maria, care au influențat destinul României ( printesa bizantina Maria de Mangop , Regina Maria a României și cântăreața Maria Tanase ) , alaturi de pianistul Radu Grațianu și actorii :  Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir, Tomi Cristin, Adrian Păduraru.

Este singura cântăreață din România care a dedicat un cântec  Reginei Maria a României , cântec intitulat Inima de la Balcicși a fost compus în anul 2013, chiar în stațiunea Balcic de la malul Mării Negre.

Maria Gheorghiu  are o  discografie bogata , a participat la numeroase festivaluri de muzica folk  si a  fost presedinta  juriului  in multe festivaluri de muzică folk si cantece de munte.

Pe pagina sa de facebook artista scrie :

„Muzica este o prelungire a sufletului; așa am crezut mereu și cred că cei care dăruiesc muzică sunt oameni cu suflet ales, deopotrivă cu cei care o ascultă.

Muzica folosită ca limbaj universal este menită să apropie oamenii și să înalțe spiritul. ”Inter arma silent musae” – celebrul dicton latin” in vreme de razboi-muzele tac”, ar trebui să fie învățat și însușit de către toți decidenții politici ai lumii.

Poate fi o utopie (nu poți împiedica un conflict major lăsand muzica să cante), însă poți modela sufletul oamenilor care pot deveni astfel mai buni. ”

Pe Maria Gheorghiu am vazut-o de multe ori pe scena si va pot spune ca este un  artist desavarsit , care isi pregateste cu minutiozitate fiecare concert, acordand in spatele scenei chitara si repetand incet versurile  cantecelor.

Va invit  pe toti sa ii ascultati emisiunile de la Radio Romania si sa va abonati la canalul ei de youtube  .https://youtube.com/user/mariagheorghiufolk

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Partajează acest conținut:

Please follow and like us:

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns